Als werknemer

U werkt al jaren bij het bedrijf en u denkt dus dat uw inkomsten beschermd zijn! Nee, u maakt een denkfout. Wanneer uw werkgever in financiële problemen komt, omdat de verkopen stagneren of er gewoon te weinig werk is, staat het faillissement voor de deur.

U begint met een wachttijd van enkele maanden voordat u een uitkering krijgt van welke instantie dan ook. U krijgt 70% van uw laatst verdiende brutoloon en u zal na een aantal maanden van een WW-uitkering vervallen naar een bijstandsuitkering.

Ik hoor u denken, dat loopt zo’n vaart toch niet. Helaas kan ik uit eigen ervaring spreken, het gaat nog harder en sneller dan u zich kan voorstellen.
Tijdens uw werkeloosheid een baan vinden is veel moeilijker dan vanuit een bestaande baan, hoe goed u ook bent. Het kost u maanden om weer aan de slag te komen en als u al iets ouder bent zal een jonger iemand al gauw voorrang krijgen.

Het is niet alleen het loon, maar ook de pensioenpremie en de woonlasten die gewoon doorgaan. Je moet er toch niet aan denken?
Bedenk goed, de eerste schuldeiser laat niet lang op zich wachten met alle gevolgen van dien.
Wijs uw werkgever eens op Stidag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *