Wie zijn wij

Stidag.nl is een ideële (art.24) organisatie voor het eerst opgericht in 1979 en wordt belangeloos gerund voor, door en met (oud) ondernemers en vrijwilligers.

Stidag.nl is een stichting zonder kapitaalstorting en/of winstoogmerk, zij maakt geen reclame, dat doen betrokkenen als zij tevreden zijn. Stidag.nl heeft in de voorbije jaren duizenden ondernemende mensen in financiële problemen (insolventie) bijgestaan en kent 3 soorten van betrokkenen, te weten: de hulpverleners, de donateurs en de hulp vragers.

De aansluiting voor hulpvragers is alleen mogelijk als voor hen de toegang tot de rechtspraak om technische, praktische of financiële reden moeizaam of onmogelijk blijkt te zijn. Dit ter goedkeuring van het bestuur of diens voorzitter.

De bijdrage voor “hulpvragers” is een breng plicht. De organisatie vraagt een ieder naar draagkracht bij te dragen. De bijdrage bestaat voor min- en onvermogende uit twee delen te weten de aansluiting van 100 euro per kalenderjaar welke wordt besteed voor het procederen in het algemeen belang en een bijdrage om uit de kosten te mogen blijven.

Zowel bijdrage als aansluiting is vrijgesteld van belasting onder nr. 04 – 01280 en volledig aftrekbaar.

De jaarlijkse bijdrage en donaties worden besteed aan de meest noodzakelijke kosten, zoals voor­lichting, postzegels, telefoon, printer en drukwerk kosten, kopieën, uittreksels van K.v.K., banken en Rechtbank, registratie, legalisatie of a postille van overeenkomsten en/of vaststellingen, procederen met een algemeen belang als uitgangspunt en natuurlijk koffie, kortom uitsluitend bureau kosten.

Stidag.nl reageert mits aangesloten (op werkdagen) binnen 48 uur. Mocht men voor een dringende zaak komen te staan en niet bereikbaar zijn dan kan men ons mobiel bellen of een bericht achter laten.


Stidag, voor actieve en belangeloze hulp bij het ondernemen

Hulpaanvraag? Ga dan naar de link ‘De aansluiting in 3 Stappen’ of klik hier.